Over ons

Welkom bij Ferro Shoes, dé schoenenwinkel voor heren in de prachtige Winterswijk in Nederland waar exclusiviteit en vakmanschap hand in hand gaan. Onze passie voor handgemaakte schoenen begon in 2012, toen we besloten om samen te werken met een bijzonder atelier dat al decennialang op traditionele wijze schoenen vervaardigt. Hierdoor konden we onze klanten unieke, hoogwaardige schoenen aanbieden die met de grootste zorg en aandacht waren gemaakt.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een begrip in de regio en worden onze schoenen onder private label verkocht aan exclusieve schoenwinkels in Nederland, Duitsland en België. Het is voor ons een eer om te zien hoe onze schoenen door heel Europa worden gedragen en gewaardeerd. We hechten veel waarde aan ons vakmanschap en vinden het belangrijk dat onze schoenen niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel en duurzaam. Daarom werken we uitsluitend met de beste materialen en gebruiken we de nieuwste technieken om ervoor te zorgen dat onze schoenen aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Onze winkel
Begin 2022 hebben we besloten om het merk van ons atelier, Maglieriapelle, te gebruiken als hoofdmerk. Dit betekent dat we onze klanten nog beter kunnen bedienen met een nog breder en exclusiever assortiment. We hebben onze winkel in Winterswijk dan ook omgetoverd tot een cigarroom achtige gentleman winkel, waar u in een sfeervolle omgeving onze prachtige collectie kunt bewonderen en passen. Onze ervaren medewerkers staan altijd voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze en om u te adviseren over de beste verzorging voor uw schoenen.

Duitsland
Winterswijk ligt op 5 minuten rijden van de Duitse grens. Dit heeft ervoor gezorgd dat we ook erg in trek zijn bij onze buren en inmiddels bestaat ruim de helft van onze klanten uit winkelend publiek uit Duitsland. Onze klanten komen uit zowel de grensstreek als verder Duitsland in richting Ruhrgebied. 

Online
Ook hebben we geprobeerd om onze collecties online op een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier aan te bieden om ook online in onze webwinkel een stukje gentleman beleving te ervaren. Voor onze Duitse klanten hebben we als extra service dat we via een postkantoor vlak over de grens onze producten gratis kunnen laten leveren. 

Wij zijn er trots op dat we ons steentje bijdragen aan het behoud van traditioneel vakmanschap en dat we onze klanten unieke en exclusieve schoenen kunnen aanbieden die met liefde en aandacht zijn gemaakt. Kom ook gerust eens langs in onze winkel in Winterswijk en ervaar zelf het vakmanschap en de exclusiviteit van Ferro Shoes.

Premium kwaliteit
Bij Ferro Shoes hechten we veel waarde aan de kwaliteit van het leer dat we gebruiken. Al onze schoenen worden vervaardigd van hoogwaardig leer dat met zorg is geselecteerd. Dit leer is niet alleen mooi om te zien, maar ook duurzaam en comfortabel om te dragen. We werken uitsluitend met leer van de beste leerlooierijen, waar het leer op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd. Het resultaat is een collectie schoenen die niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook nog eens lang meegaan.

Patina
Een ander aspect van onze schoenen waar we trots op zijn, is het handverven van het leer. Dit wordt ook wel patina genoemd en het is een ambachtelijke techniek die al eeuwenlang wordt toegepast. Het handverven van het leer zorgt voor een unieke en levendige uitstraling van de schoenen. Het vergt veel vakmanschap en geduld om het leer op de juiste manier te verven, maar het resultaat is dan ook werkelijk prachtig.

Opvallende schoenen
Bij Ferro Shoes willen we graag de toon zetten op het gebied van aparte, opvallende en gewaagde schoenen. We zijn continu op zoek naar nieuwe en unieke ontwerpen die zich onderscheiden van de massa. Onze collectie bestaat dan ook uit een mix van klassieke en eigentijdse modellen, die altijd opvallen door hun bijzondere ontwerp en kleurstelling. We zijn er trots op dat we onze klanten unieke en exclusieve schoenen kunnen aanbieden die een echte eye-catcher zijn en waar ze met plezier in rondlopen.

Bij Ferro Shoes staat vakmanschap, exclusiviteit en kwaliteit hoog in het vaandel. We zijn er dan ook trots op dat we onze klanten de meest hoogwaardige en exclusieve schoenen kunnen aanbieden die met liefde en aandacht zijn gemaakt. Kom gerust eens langs in onze winkel in Winterswijk en ontdek zelf de bijzondere wereld van Ferro Shoes.